Er du klar til at slå katten af tønden, men har du lige glemt at få læst op på spillereglerne?

Så lad os hjælpe dig!

Undgå misforståelser og "skær reglerne ud i pap" for børnene/deltagerne inden start, så i undgår sure miner.

I dag er det skik at den person, der slår bunden ud af tønden, bliver kronet som konge. Den person, som slår det sidste bræt ned, bliver kronet som dronning.

Men vi anbefaler i stedet, at den som slår bunden ud, krones som konge, og den som slog lige inden bliver kronet dronning. Grunden til dette er at det sidste bræt ofte ryger af i høj fart, når det bliver slået ned. Det kan i værste tilfælde ramme en uskyldig tilskuer. Samtidigt plejer børnene at være mere optaget af slikket, end det sidste bræt, når bunden er slået ud. 

Katte-konge: Personen der slår bunden ud af tønden
Katte-dronning: Personen der slog lige inden katte-kongen.

Derud over er det selvfølgelig altid vigtig at holde god afstand fra personen, som skal til at slå. Fastelavnstønden skal altid hænge stille, inden den næsten i køen skal slå.

Sådan slår du katten af tønden rigtigt:Her anbefaler vi at stoppe:Når drengen på sidste billede slår til de resterende stave, er der ingen der ved hvor de lander. Personen bagved er udsat for at få stavene i hovedet, og det er resten af deltagerne i lokalet også. Der er stor risiko for at det går galt. I bør derfor stoppe nu.

Hvis i følger disse retningslinjer så er i godt dækket ind. Hvis i endnu ikke har en fastelavnstønde, så har vi et stort udvalg af fastelavnstønder.

Vi ønsker jer en god og sikker tøndeslagning :-)