Det bedste sted at ramme fastelavnstønden

Det er et spørgsmål som bliver diskuteret op til flere dage inden, at man står i kø foran fastelavnstønden og venter på at det bliver sin tur til at slå.

Der er mange gode teorier på, hvor man helt skal ramme med køllen for at gøre mest skade på tønden, men som regel meget lidt som kan bakke teorierne op.

Læs med i dette indlæg og find ud af hvor man helt præcist skal ramme trætønden.

De forbudte metoder

Man kan snyde sig til titlen "kattekonge" på flere måder, hvis man er lidt kreativ.

Slå nede fra og op.

Det er ikke et særlig diskret "move", men hvis man for alt i verden bare vil være kattekonge, er det en mulighed.

Bunden på en almindelig fastelavnstønde er ofte lavet af knapt så solide MDF-plader, som nemt smadres, hvis man giver det et direkte slag. Det er egentlig bare at svinge køllen alt hvad man kan, fra mellem benene og opad.

Men pas på! For hvad sker der hvis du ikke rammer tønden? Så har køllen direkte kurs mod dit hoved, og det er altså de færreste som bliver kønnere af at få et kølleslag i ansigtet.

Se her hvordan man IKKE skal gøre.

Slaget plejer dog at blive aftalt som ulovligt, inden man gør i gang med tøndeslagning.

"fiks" fastelavnstønden inden kampstart.

Hvis man ikke har meget skam i livet, kan man fuske lidt med fastelavnstønden inden man går i gang.

Man kan eventuelt skære i samtlige af metalbåndene, så det hele kun lige hænger sammen. Det kræver dog at man sikrer sig pladsen som den første til at slå på tønden, da båndene højst sandsynlig kun kan hold til et enkelt slag.

Samtidig kræver det også at man har et godt pokerfjæs, og ingen problemer har med at ødelægge hele tøndeslagningen for de andre.

Vi håber selvfølgelig ikke at det er noget man benytter sig af - det er jo meget sjovere at vinde på ærlig vis!

Den rigtige metode

Der er rent faktisk en håndfuld ingeniører, som har fået tildelt opgaven at svare på, hvor man skal slå på fastelavnstønden for at gøre mest skade.

Gruppen som blandt andet bestod af eksperter i bærende konstruktioner, gav deres bedste bud på hvor man skal slå, som du kan se i nedenstående illusion.

Hvor skal man slå på tønden til fastelavn

Teorien bag:

Der er en ganske fornuftig forklaring på hvorfor man bør slå som anvist på billedet.

Dette cenarie bygger på, at man har fyldt tønden med slik eller andre godter. Tønden vejer nemlig mest i bunden, fordi alt indholdet ligger her.

Det betyder at tønden ikke giver nær så meget efter, som hvis man slog i toppen eller på midten, og vi er interesseret i at den flytter sig mindst muligt når vi slår. For dem som interessere sig for fysik og videnskab, så er der tale om et fænomen inden for fysikken som hedder inerti.

Vil du gerne vinde tilten og den luksuriøse kongekrone i gyldent pap, så skal du altså sigte mod den nederste del af fastelavnstønden.

Har du set vores store udvalg af fastelavnstønder? Du kan se hele udvalget her.

fastelavnstønden.dk

Her på vores fastelavnsblog finder du en hel masse informationer og nyheder om alt hvad der er fastelavnrelateret.

Hvem er vi?

Vi er en familieejet virksomhed som siden 1982 har produceret fastelavnstønder. Udover sjove informationer finder ud også Danmarks største udvalg af fastelavnstønder og tilbehør her på Fastelavnstønden.dk.